Önkormányzati Hivatalunknál jelenleg betöltetlen a háziorvosi praxis, helyettesítéssel történik a betegellátás. A nyilatkozat és praxisközösségi felvételi kérelem 2. pontjában a szolgálat orvosának neve, pecsétszáma, elérhetősége mezőkben betöltetlen praxis esetén hogyan kell kitölteni?

A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező, NEAK által finanszírozott betöltetlen (alapellátási) körzetek vonatkozásában a feladattal és a finanszírozási szerződéssel rendelkező egészségügyi szolgáltató  (jelen esetben az önkormányzat) küldheti meg felvételi kérelmét annak a helyettesítő orvosnak a megjelölésével és aláírásával, aki a Kormányhivatal által …

A fogorvosok FIN KÓD egy csillaggal jelölt (kötelezően kitöltendő) mező. Ide a rendszer csak számokat enged beírni, betű (szöveg) karaktert nem. A szakellátó körzetek FIN kódja tartalmaz betűkaraktert is, ezt a mezőbe egyszerűen nem lehet rögzíteni.

A praxisközösségekről szóló 53/2021. ( II.9.) Kormányrendelet hatálya a területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosokra, házi gyermekorvosokra és fogorvosokra terjed ki. 

A hatályos rendelet alapján a szakellátók a kollegiális (laza) praxisközösségekbe jelenleg nem léphetnek be, ezért az ide történő regisztráció technikailag …