layout set logo Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Alapellátási Osztály

jtemplate.ru - free extensions for joomla

Három generációval az egészségért program

A "Három generációval az egészségért program" célja és háttere:

Magyarország Alaptörvénye szerint mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez (XX. cikk). A jó egészség jelentős egyéni és társadalmi érték, ugyanakkor egyéni és társadalmi erőforrás is, melynek megőrzése és fejlesztése nemzeti érdek. A lakosság egészségi állapota alapvetően meghatározza egy nemzet sorsát és jövőre vonatkozó kilátásait, valamint az ország gazdasági versenyképességét.
A jó egészség védelmének egyik eszköze a krónikus nem-fertőző betegségek megelőzésére, kezelésére, a káros egészségügyi, társadalmi és gazdasági következményeinek mérséklésére irányuló tevékenységek központi tervezése, irányítása és koordinációja.

Az egészségi állapotot számos tényező, az életmód, a genetikai tényezők, a környezeti hatások, és az egészségügyi ellátás együttesen határozza meg. Ahhoz, hogy az egészségi állapot megőrzését és fejlesztését megvalósítani képes, hatékonyabb egészségügyi rendszer működjön Magyarországon, fontos az egyensúly kialakítása a hatásosság és a hatékonyság, az egyéni és a társadalmi jólét között.
Jelen pályázati felhívás keretében lehetőség nyílik a Három generációval az egészségért program megvalósítására, mely az egészségügyi alapellátás fejlesztését, valamint az alapellátásban résztvevő szereplők együttműködését állítja központba, bevonva ugyanakkor a szakellátást, az Egészségfejlesztési Irodákat, valamint a területi és települési önkormányzatokat.

Tovább a részletes pályázati felhíváshoz >>

Letölthető mellékletek:

Egyedi támogatási kérelem (Pályázati adatlap) >>

Költségterv az igényelt támogatás felhasználására vonatkozóan (2. sz. melléklet) >>

Gazdálkodási és összeférhetetlenségi nyilatkozat (3. sz. melléklet) >>

Fejlesztési korlátra vonatkozó nyilatkozat (4. sz. melléklet) >>

(A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a cv<kukac>aeek.hu e-mail címen lehet.)

 

Információs nap: 2019. január 30. 

A "Három generáció az egészségért" pályázat benyújtásának támogatására Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár részvételével Információs napot szervezünk, ahol a pályázat benyújtásával és megvalósításával kapcsolatos kérdéseket válaszoljuk meg.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2019. január 30. 13-15 óra, Lurdy Ház​ Konferencia és Rendezvényközpont, I. emelet 4. terem

A részvétel regisztrációhoz kötött, a jelentkezés során kérem előzetesen küldje meg részünkre kérdéseit a pályázattal kapcsolatosan, hogy a helyszínen teljes körű tájékoztatást adhassunk.

Regisztráció 2019. január 25. péntek 12 óráig: https://goo.gl/x1AX4Z

Kérem azt is jelezze az online felületen, ha további segédanyagokat szeretne kapni a pályázattal kapcsolatban.